ecoYoga Mat

ecoYoga.Green-500x500
ecoYoga.Deep.Lavender-500x500ecoYoga_Deep.Lavender_Rolled (1)-500x500ecoYoga.Grey-500x500ecoYoga_Grey.Ash_Rolled-500x500ecoYoga.Green-500x500ecoYoga_Green_Rolled-500x500ecoYoga_Coral.Red-500x500ecoYoga_Coral.Red_Rolled-500x500

73,00  (550,02 kn)

73,00  (550,02 kn)
Boja Deep Lavander Green Grey Red
Clear selection

Opis proizvoda

ecoYoga prostirke na samom su vrhu evolucije ekoloških prostirki na svijetu. Proizvedene su od 100% prirodnog materijala – prirodne gume i jute. Ne sadrže PVC. Kad se istroše, mogu se kompostirati, jer su potpuno ekološke i biorazgradive.

Gornji dio prostirke izrađen je od jutene tkanine i otporan je na prosklizavanje. Izdržljiv i ugodan za dodir i vježbanje. Donji dio prostirke, zbog svoje strukture odlično prianja za podlogu što omogućuje stabilnost i sigurnost i kod intenzivnog vježbanja. Vježbajmo na prostirci proizvedenoj s yogom na umu iz obnovljivih izvora. Naravno, odabir prostirke ovisi o nama.

Juta na mojoj prostirci nije savršena. Je li to greška?

Tkanje jute izabrano za dizajn prostirki je vrlo opušteno i mekano. Takvom tkanju svojstvene su slučajne anomalije, koje daju posebnu osobnost ecoYoga prostirkama.

Dodatne informacije

Težina 2 kg
Dimenzije 183 x 63 x 0.4 cm
Boja

Colourfree, Deep Lavander, Green, Grey, Red

Veličina

Standard

Osobine
  • 100% prirodna guma (sadrži lateks) i juta
  • Biorazgradivo
  • Izvrsno za bilo koji stil yoge
  • Pogodno za recikliranje
  • Poštuje održivost
  • Praktično
  • Pranje na 40°C
  • Proizvedeno etički
Alergija na lateks

Koža nekih ljudi reagira na gumene proteine u lateksu. ecoYoga prostirke su posebno formulirane kako bi se smanjila disperzija gumenih proteina pa velika većina korisnika ne bi trebala imati nikakvih problema Ako sumnjate na mogućnost iritacije, operite prostirku u perilici. Ispiranje vodom je proces koji se koristi za kondome i gumene rukavice za uklanjanje viška čestica proteina. Ako ste već alergični na lateks, savjetujemo vam kao mjeru opreza, da ne koristite ecoYoga prostirku.

Korištenje i njega

Neka vaš ecoYoga mat diše koliko god je to moguće, pogotovo ako se znojite prilikom vježbanja. Savjetujemo redovito brisanje vlažnom krpom prije i nakon vježbanja. Suha i prašnjava prostirka će otežati rukovanje.

Prostirka se dobro pere hladnom vodom u perilici – do 40° C i uz malu količinu deterdženta, ako je stvarno prljava. Zadržat će puno vode. Uklonite suvišne količine vode valjanjem  u suhom ručniku – poput stare tradicionalne metode za sušenje vune. Često pranje u perilici se ne preporučuje, jer će se tako olabaviti i isprati vlakna jute. Preporučujemo ručno pranje uz natapanje i ispiranje pod tušem.

Prostirku sušite na ravnoj podlozi kako bi se izbjeglo gužvanje (iako će se ona ispraviti).

Ne sušite ju u sušilici.

Izbjegavajte kontakt s uljima i čuvajte ju dalje od izravne sunčeve svjetlosti, jer je guma osjetljiva na ekstremne vrućine i UV – zrake.

*Ponekad se na površini prostirke može pojaviti tanki bijeli sloj. Radi se o trigliceridima biljnog porijekla, jer 100% prirodna guma ima tendenciju „cvjetanja.“ Jednostavno je obrišite krpom namočenom u mješavinu tople vode i octa.

Zelena misija

ecoYoga prostirke na samom su vrhu evolucije ekoloških prostirki na svijetu. Proizvedene su od 100% prirodnog materijala – prirodne gume i jute. Ne sadrže PVC. Kad se istroše, mogu se kompostirati, jer su potpuno ekološke i biorazgradive.