Gong zvučna meditacija(kupka)

Zvuk Gonga je zvuk Univerzuma.
Yogi Bhajan

Zvuci gonga stvaraju rijeku zvukova koja vodi slušaoca u meditativno stanje, i brišu osjećaj za prostor, vrijeme i ego. Cijelo naše biće rezonira sa zvucima gonga.

Gong kupka je oblik meditacije u ležećem položaju, jer tako postižemo maksimalnu opuštenost. Traje oko sat vremena. Svaki učesnik određuje svoju namjeru za kupku, kao što je na primjer; iscjeljenje nekog dijela tijela, rješavanje neke životne situacije, otpuštanje neželjenih emocija, opuštanje i sl. Zvuk gonga djeluje na staničnoj razini, i bez obzira na namjeru, djeluje tamo gdje je to potrebno.

Djelovanje zvuka

  • smiruje živčani sustav i duboko opušta
  • regulira rad endokrinih žlijezda
  • potiče cirkulaciju
  • balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga
  • jača imunitet i potiče čišćenje tijela od toksina
  • potiče kreativnost, intuiciju i životnu radost

Zvuk Gonga potiče protok prane kroz čakre i meridijane (nadije), i uklanja energetske blokade (podsvjesne programe i traume).

U našoj Gong zvučnoj kupki sviramo od 8 do 16 Planetarnih gongova: Sunce, Zemlja, Pluton, Nibiru, Hiron, Mars, Saturn, Veneru i tradicionalni Chau, Fen Gong, zvučne zdjele i razne instrumente ugodna zvuka.

Nakon sviranja, učesnici ostaju nekoliko minuta u tišini, koja je važna kao i samo sviranje, jer se tada integrira sve što smo postigli za vrijeme zvučne kupke.

Nakon Gong zvučne kupke važno je piti puno vode, kako bi potpomogli proces čišćenja tijela i isprali toksine.

Gong meditaciju(kupku) izvode Silvana Leskovar i Mirjana Maksimović.

Cijena grupne zvučne kuke (sviramo od 8 do 16 planetarnih gongova i drugih instrumenata)

Cijena po osobi: 20 eura (60 minuta)

Prijavi se