UČITELJSKI TEČAJ KUNDALINI YOGE U HRVATSKOJ 2019

Četvrta generacija 

Učiteljski tečaj Kundalini yoge namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u učenje Kundalini yoge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

Program se temelji na širokoj znanosti o Kundalini yogi prema učenju Yogi Bhajana. Tečaj je certificiran od strane KRI (Kundalini Research Institute) i omogućuje članstvo u IKYTA (International Kundalini Yoga Assotiation).

 

YOGI BHAJAN

Yogi Bhajan, majstor Kundalini yoge je 1969. došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike.“ Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, Yogu Svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječemo rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher u svijetu su školovane tisuće učitelja Kundalini yoge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) s ciljem širenja znanja o Kundalini yogi preko njenih učitelja.

 

KUNDALINI YOGA

Tradicija Kundalini yoge stara je nekoliko tisuća godina. Ova vrlo dinamična vrsta yoge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja). Svaki se sat Kundalini yoge sastoji od kriye, duboke relaksacije i meditacije.

Prakticiranjem Kundalini yoge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo blokade, strahove i napetosti.

Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost. Ova nam novostečena ravnoteža omogućuje opuštenije i smirenije suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

 

TERMINI UČITELJSKOG TEČAJA

I MODUL 24. 04. – 30. 04. 2019.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane
II MODUL 02. 09. – 08. 09. 2019.
Orijentalna /istočnjačka fiziologija
III MODUL 16. 11. – 22. 11. 2019.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

 

Program Aquarian Teacher put je razvoja učitelja Kundalini yoge i sastavljen je kako slijedi.

1.      stupanj Osnove i buđenje Instruktor
2.      stupanj Transformacija Praktikant
3.      stupanj Realizacija Učitelj

 

Moguće je završiti samo 1. stupanj odnosno 1. i 2. stupanj.

 

1. STUPANJ – INSTRUKTOR

Obrazovni program za instruktora Kundalini yoge namijenjen je usvajanju osnovnih načela i prakse Kundalini yoge, te stjecanju sposobnosti podučavanja Kundalini yoge, kriya i meditacija. Tečaj sadrži 200 nastavnih sati koji uključuju i 20 sati sudjelovanja na satovima Kundalini yoge kod certificiranih učitelja.

 

Kurikulum

 • dinamika Kundalini yoge
 • povijest i filozofija yoge
 • orijentalna/istočnjačka fiziologija
 • uvod u meditaciju
 • karma i zdravlje
 • jogijski način života (humanologija)
 • kriye i asane
 • duhovni put

 

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri preduvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

 

UČITELJI

Nirmal Singh i suradnici

Nirmal Singh je KRI-certificirani učiteljski trener (lead trainer).

 

CIJENA UČITELJSKOG TEČAJA

 • Cijena tečaja iznosi 1.250,00 €
 • Popust :  50,00 € za plaćanje cjelokupnog iznosa.
 • Popust: 100,00 € za bračne parove.
 • Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku “retreata” (povlačenja).

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja i podmiruju se za svaki modul zasebno prije održavanja pojedinih modula tečaja uplatom na žiro-račun. Cijena po modulu iznosi 450,00 eura.

Pohađanje pojedinačnih modula je moguće samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.

Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.

Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail:

silvana.leskovar99@gmail.com

 

Prijavi se