SEMINAR – NEUROLOGIJA I PSIHOSOMATIKA 1

Vrijeme od 15.03.2024, 17.03.2024 do 10:00, 19:00

Mjesto Peter Hess® Akademija Adria Grupa, Ilica 315, Zagre

 

Peter Hess® Akademija Adria Grupa organizira seminar Neurologija i psihosomatika 1 koji će se održati  og 15. do 17. 03. 2024. od 10.00 do 18.00 sati u našem centru u Ilici 315, a vodit će ga Angelika Rieckmann iz Peter Hess Instituta koja ima dugogodišnje iskustvo u primjeni Peter Hess zvučne masaže kod neuroloških oboljenja (Parkinson, Alzheimer, moždani udar…)

 

Neurologija i psihosomatika I

– stabilizacija živčanog sustava zvučnom masažom

Od živčanog sustava preko neurologije do zdrave komunikacije!

Uvod u psihosomatski pogled i liječenje neuroloških bolesti zvukom

Koliko brzo naš živčani sustav može izmaknuti kontroli? Od jednostavne prekomjerne stimulacije, preumornosti do iscrpljenosti (izgaranja “Burn-out”) ili čak gubitka funkcija kao kod teških neuroloških bolesti. Koje nam mogućnosti pružaju zvuk -zvučna masaža – zvukoterapija za stabilizaciju i regeneraciju živčanog sustava? Kako se odvija uspješna komunikacija između mozga i svih osjetilnih i motoričkih živaca u zdravoj koordinaciji tijela, uma i duše?

DATUM: 15.16.17. ožujak, 2024.

VRIJEME: 10.00 – 19.00

MJESTO: Peter Hess® Akademija Adria Grupa, Ilica 315, Zagreb

Uvjeti:

Obuka u Peter Hess®zvučnoj masaži – praktičar/ka Peter Hess®zvučne masaže

(za radne terapeute/fizioterapeute: Peter Hess® zvučna masaža I + II)

Broj sati: 24

Voditeljica: Angelika Rieckmann (Peter Hess® Institut)

Cijena: 460 Eura (u cijenu je uključen i priručnik)

PROGRAM

Teorijske osnove o funkcioniranju mozga i živčanog sustava, o stresnim i bolnim poremećajima, psihosomatici i neurologiji (moždani udar, multipla skleroza, Parkinsonova bolest itd.)

Od patologije do salutogeneze (= “stvaranje zdravlja”)!

Prilagodba osnovne zvučne masaže na stražnjoj strani tijela u individualnoj situaciji i za nepokretne osobe s ciljem poboljšanja moždanih funkcija, percepcije tijela (“tjelesna shema”) i orijentacije.

  • Ciljano oblikovanje zvučne masaže za individualne potrebe, s ciljem proširenja našeg kvalificiranog raspona aplikacija u svakodnevnoj praksi. Želimo postati svjesniji, senzibilizirati se za različite pristupe kako bismo pažljivo i adekvatno ponudili zvučne aplikacije, radeći na tijelu ili u njegovoj blizini, kao bazalnu stimulaciju za senzornu integraciju, i u energetskom polju, auri pacijenta.
  • Kako možemo ojačati zdrave aspekte i psihu (vrlo) bolesnih ljudi? Doživljaj, iskustvo zvuka za tijelo, um i dušu u mnogim varijacijama kao pomoć u samopomoći, za poboljšanje kvalitete života ljudi s oštećenjem živčanog sustava, kao i detaljni primjeri aplikacija kod različitih simptoma neuroloških dijagnoza.

Od živčanog stresa do blagostanja!

Angelika Rieckmann

  • Dugogodišnje profesionalno iskustvo na području neurologije, ortopedije i reumatologije u rehabilitacijskim klinikama u Švicarskoj i Njemačkoj, pedijatriji/rana intervencija i rad s osobama s invaliditetom, Bobath terapeutkinja, praktičarka NLP -a (DVNLP).
  • Praktičarka Peter Hess®zvučne masaže od 2003., zvukoterapeutkinja i ovlašteni edukator Peter Hess® zvučne masaže.
  • Od 2005., u ime Peter Hess®Instituta, educira voditelje Peter Hess® Akademija u Europi i mnoge druge, osobito zdravstvene terapeute te profesionalne grupe u Njemačkoj.
  • Od 2008. vodi vlastitu privatnu praksu i školu za svjesnost sa zvukom u Bad Driburgu.
  • Razvoj i vođenje seminara za daljnje usavršavanje “Zvučna masaža u neurologiji” za PHI® od 2012.
  • Razvoj manuelne holističke metode iscjeljivanja “TONUSNI TRENING prema Angeliki Rieckmann®” s nježnim, regulirajućim impulsima za opuštanje mišićnog tonusa i poticanje sposobnosti samoiscjeljivanja koju podučava (radne terapeute i fizioterapeute) od 2006.
  • Član Međunarode udruge za zvučnu masažu i terapiju (Internationalen Fachverband Klang-Massage-Therapie).

https://schule-fuer-achtsamkeit.de/zur-person/

 

Prijavi se

 

Error with Google Geocoding service, try again later. (REQUEST_DENIED)