Program edukacije

GONG INTENZIV – Osnove sviranja gonga

Program

  • Pristup, osjećanje i slušanje Gonga
  • Povijest i porijeklo Gonga, njegovo značenje danas
  • Vrste Gongova
  • Djelovanje zvuka Gonga
  • Osnovne tehnike sviranja Gonga
  • Vježbanje
  • Etika svirača Gonga/Gong Majstor
  • Samostalna praksa – Gong kupka (grupna i individualna)

Trajanje: 14 nastavnih sati

 

Upoznajmo i učimo svirati ovaj čudesan instrument.

Za sviranje Gonga nije potrebno glazbeno predznanje već odgovarajući pristup i poštovanje. Svladavanjem osnovnih tehnika sviranja moći ćemo prije svega svirati za sebe i otkriti novi put samo – razvoja, a zatim i drugim osobama pružiti iskustvo svih dobrobiti ovog instrumenta.

Gong intenziv je idealan za početnike kao i za sve one koji već imaju iskustva i žele, uz stručnu podršku, započeti svoje osobno putovanje s Gongom. Pored najvažnije teme, a to je sam pristup Gongu, polaznici će imati priliku učiti i vježbati osnovne tehnike na Gongovima različitih tradicija, s posebnim naglaskom na planetarne i tradicionalne kineske Gongove. Gong Centar Prema Vama je jedinstven po svojoj kolekciji koja trenutno sadrži 30 Gongova – Paiste Planetarne Gongove, Wind, Chau, Bao, nepalski Gong…

Učitelj

Silvana Leskovar,prof

Sklonost i ljubav prema glazbi (Glazbena škola „Blagoje Bersa“ – violončelo,) u posljednjih desetak godina otkrivaju mi svijet Gongova i tibetanskih zvučnih zdjela i holističku metodu zvukoterapije.

Mogućnosti primjene ovih instrumenata izučavam kontinuirano kod pionira zvukoterapije: Peter Hess (Njemačka), Elisabeth Dierlich, (Švicarska), Don Conreaux (SAD), Mehtab Benton (SAD), Sheila Whitaker (V.B.), Jonathan Goldman (SAD), John Beaulieu (SAD) itd.

U Zagrebu, 2012. pokrećem Peter Hess Akademiju – podružnicu Peter Hess Instituta iz Njemačke, u kojoj vodim edukaciju za profesionalnu i terapijsku primjenu zvuka zvučnih zdjela i Gongova.

Certificirani sam praktičar Gong terapije prema metodi Elisabeth Dierlich i učitelj Gonga i Gong Yoge (primjena Gonga u yogi), prema učenju Yogi Bhajana, Mehtab Bentona i Don Conreauxa.

U Centru Prema Vama u Zagrebu i drugim gradovima u regiji održavam zvučne kupke seminare, i radionice na temu primjene zvuka prirodnih instrumenata i zvukoterapije.

 

Članstva

Sound Healers Association, SAD
Europaischen FachVerband Klang- Massage –Therapie”, Njemačka
Sound Healing Assotiation, V. Britanija