Caisa

caisa

7.500,00 Kn

Kategorija:

Opis proizvoda

Caisa je konveksan metalni bubanj, izrađen od posebnog čelika, impresivna i pristupačna alternativa legendarnom Hungu. Ova zvučna skulptura svira se prstima ili kratkim palicama. Zvuk nalikuje kombinaciji gonga, zvona i Meditation Pana. Oblikovana je ručno, čekićem, korištenjem posebnih tehnika kako bi se od svakog pojedinog instrumenta izvuklo najbolje. Zone zvuka najčešće čine pentatonsku ljestvicu. Svaka Caisa je jedinstven instrument s vrlo osobitim vizualnim i akustičkim karakteristikama.

Iscjeljujuća moć CAISE

Energija Caise opušta, ublažava napetost, odmara, iscjeljuje emocije. Potiče osjećaj zajedništva, jedinstva i blagostanja. Potiče slobodnu igru, raduje… Dovodi nas u stanje euforije i laganog transa. Kombinacija hipnotičke energije Caise sa snažnim, pozitivnim izjavama daje duboke i dugotrajne učinke. Fokusirajući se na ritam, podsvijest lakše usvaja pozitivne poruke što omogućuje bržu promjenu misli ili ponašanja.

Ritam je iznimno moćna, osjetilna stimulacija, što uzrokuje vrlo slobodno i lako mjerljivo strukturiranje vremena u mozgu. Ritam nas organizira, bez pritiska i prisile, a zvuk vodi dušu do mjesta blokada kako bi ih se riješili. Sviranje bubnjeva rukama se u psihoterapiji primjenjuje za oslobađanje od emocionalne boli, depresije, ljutnje, napetosti, povećanje vještine komunikacije, samopouzdanja i socijalne interakcije.

Na području medicine bubnjevi se koriste primjerice kod oboljelih od Alzheimera za povećanje kratkotrajnog pamćenja i za bolju socijalnu interakciju autistične djece. Također su djelotvorni kod oboljelih od Parkinsonove bolesti i kod moždanog udar,a jer ritam utječe na povrat kontrole pokreta i način hoda. Sviranjem CAISE rasterećujemo se od svakodnevnih frustracija i ljutnje. Nezdrave i toksične emocije pretvaraju se u pozitivne misli i energiju.

Caisa se može svirati u raznim pozicijama, primjerice: Sjedeći prekriženih nogu s Caisom na krilu, sjedeći ili stojeći uz instrument na posebnom podesivom nosaču.

Najpopularniji standardni tonaliteti:

  • C pentatonski: g Centar; A, C’, D’, E’, G’, A’, C”, D”, E”
  • F pentatonski: f Centar; A, C’, D’, F’, G’, A’, C”, D”, F”’
  • Turski: f Centar, A, Bb (A#), C’, E’, F’, A’, Bb’ (A#’), C”, E”
  • C-mol pentatonski: g Centar; C’, D’, Eb’ (D#’), G’, Ab’ (G#’), C”, D”, Eb” (D#”), G”
  • Bali: g Centar; C’, Db’ (C#’), E’, F’, G’, Ab’ (G#’), B’ (= H’)

Dodatne informacije

Težina 5 kg