Premijera novog albuma Songs for the Sangha

Novi, iščekivani studijski album renomiranih spiritualno-meditativnih glazbenih umjetnika Deve Premal i Mitena Songs for the Sangha, napokon je ugledao svjetlo dana, a upravo je danas, 23. lipnja objavljen pod etiketom diskografa Prabhu Music. Deva Premal i Miten, zajedno s majstorom bansuri flaute Manoseom predstavit će ga u Zagrebu, na svom premijernom hrvatskom koncertu kojeg će održati 15. listopada 2015. u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Koncert je dio svjetske turneje Deve Premal i Mitena Songs for the Sangha, a u Zagreb stižu u organizaciji Prema Vama Centra.

Album Songs for the Sangha („Sangha” prevedeno sa sanskrta znači duhovna zajednica) fascinantna je zbirka drevnih indijskih mantri kroz koje vas vodi moćni vokal Deve Premal, u kombinaciji s reggae groovom britanskog gitariste Mitena, a prožima ga čarobni zvuk bansuri flaute u izvedbi Nepalca Manosea.  Ovom vrhunskom triju na albumu se pridružuju i multi-instrumetalist Joby Baker  i jazz pijanist Spencer Cozens, pretvarajući cjelokupni glazbeni uradak Songs for the Sangha u potpuno neočekivani, meditativni glazbeni doživljaj.

Na albumu Songs for the Sangha očekuje vas sedam inspirativnih skladbi i mantri – Parameshwara Mantra / Deep in Love, Sarveshaam Mantra, Ganapati Mantra / Strong My Roots, Karuna, Brahma Gayatri Mantra, Guru Mantra i  Draw Near Draw Near, a album će se ekskluzivno u Hrvatskoj moći kupiti na koncertu Deve Premal i Mitena 15. listopada u KD „Lisinski“.

Uz promociju albuma, bit će to ujedno i prvi nastup Deve Premal i Mitena u Hrvatskoj i prilika za trosatno, meditativno glazbeno druženje s ovim jedinstvenim umjetnicima čija fuzija mantri s modernim galzbenim žanrovima uživa veliku popularnost širom svijeta. Deva Premal i Miten do sada su, s novoobjavljenim glazbenim uratkom  Songs for the Sangha, objavili 18 studijskih albuma, a već dvadesetak godina, njihove se skladbe nalaze u samom vrhu New Age svjetskih top ljestvica.

Ulaznice za koncert Deve Premal i Mitena s Manoseom u pretprodaji se mogu kupiti po cijenama od 240, 280 i 320 kn u Prema Vama Centru, Ilica 315, Zagreb (informacije na info@premavama.com) svakim radnim danom od 13,00 do 19,00 sati i u sustavu www.Entrio.hr  te na blagajni KD „Lisinski“.

Više informacija o koncertu:

www.premavama.com

http://devapremalmiten.com