Prema Vama Centar uspješno predstavio svoj rad u sklopu sajma “Mystic” od 15. do 19.10.2014.

Svi koji se još nisu imali prilike susresti s terapijskim svojstvima gongova i zvučnih zdjela te blagodatima sve popularnijih zvučnih  kupki, u njima su mogli uživati za vrijeme 5. Međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti „Mystic“ na Zagrebačkom velesajmu u sklopu kojega je od 15. do 19.10.2014. svoj edukativno-terapijski program predstavio Prema Vama Centar.

PremaVamaMystic2014.2.-1

Primjena zvuka gongovazvučnih zdjela te drugih drevnih instrumenata u terapeutskim i iscjeliteljskim praksama u Europi je trend već posljednjih desetak godina, a u Hrvatskoj ga predvodi pionirka zvukoterapije u nas, prof. Silvana Leskovar, sa svojim timom Prema Vama Centra. U sklopu Prema Vama Centra djeluje i prvi Gong centar, koji je svoja vrata otvorio prije šest mjeseci na zagrebačkoj adresi Ilica 315. Po uzoru na europske i američke gong centre, Gong Centar Prema Vama prvi je ovakav centar ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe.

PremaVamaMystic2014.1-1

Tijekom sajma „Mystic“ brojne građanke i građani posjetili su informativno-prodajni štand Prema Vama Centra, gdje su iz prve ruke dobili informacije o  glazbenim i terapijskim mogućnostima gongova, zvučnih zdjela i drevnih instrumenata. Također, svakodnevno su u velikom broju sudjelovali u zvučnim  kupkama.

„Zvučna kupka je prije svega jedinstveno iskustvo opuštanja i meditacije uz zvuk gongova, tibetanskih zvučnih zdjela i drugih prirodnih instrumenata. Zvučna kupka gongovima i drevnim instrumentima nas prije svega opušta i odmara, a prema Dr. John Beaulieu, pioniru zvukoterapije, usklađivanje s energijom pojedinih planeta aktivirat će njene kvalitete stvaranjem simpatičke rezonancije. Svjesno usmjeravanje energije i frekvencija zvuka prirodnih instrumenata za ozdravljenje i blagostanje, predstavlja novu dimenziju u terapijama iscjeljivanja. Moguće dobrobiti koje slijede su prije svega duboko opuštanje i kvalitetniji san, blaga masaža i harmonizacija tjelesnih stanica, poticanje cirkulacija krvi i limfe, kreativnosti i samopouzdanja, podizanje životne energije i obnavljanje životne radosti,“ pojasnila je tijekom održavanja sajma prof. Leskovar.

Uz zvučne kupke, u organizaciji Gong Centra Prema Vama 18.10. održana je i tradicionalna Gong Puja – cjelonoćno sviranje na planetarnim Gongovima.