Najavljujemo Večer klasične indijske glazbe u Prema Vama Centru

VEČER KLASIČNE INDIJSKE GLAZBE

Rohan Dasgupta & Om Prakash Padney

Velika nam je čast i zadovoljstvo najaviti Večer klasične indijske glazbe: Rohan Dasgupta (sitar) i Om Prakash Padney (tabla)

Datum: 02.11.2014., nedjelja

Vrijeme: 19:00 – 21:00

Mjesto: Gong Centar Prema Vama

Ilica 315, Zagreb / 1. kat

Ulaznica: 50 kuna

Informacije  marina.pintarich@gmail.com

Mob. 092 20 57 911

Ulaznice se mogu kupiti u Gong Centru Prema Vama do petka, 31.10.2014. od 11:00 do 18:00

O umjetnicima:

Rohan Dasgupta (sitar)

RohanDasgupta.Sitar_

http://www.rohan-dasgupta.com/

Rohanovo glazbeno podrijetlo pripada tradiciji indijske klasične glazbe Indore Gharana, čiju svetu ekstazu širi od vrlo rane dobi, uz velike pohvale i podršku svojih slušatelja i obožavatelja iz cijelog svijeta.

Poniznost i duhovnost su najveće kvalitete ovog nepristranog glazbenika koje ga potiču na daljnje učenje i suradnju s glazbenicima različitih žanrova.

Rohanov kreativni instinkt i iznimna spretnost čarobno vladaju implicitnim nijansama Raaga. Kao skladatelj glazbe, Rohan otvara nove puteve i vizije što ga svrstava u najbolje glazbenike nove generacije svirača sitara.

Om Prakash Pandey (tabla)

OmPrakashPadney.Tabla_

https://www.facebook.com/tablaplayer

Om Prakash Padney je rođen u Varanasiju, Indija. Završio je postdiplomski studij table na sveučilištu Banaras Hindu. Paralelno sa formalnim obrazovanjem, Om Prakash nastavlja proučavati svoj instrument na tradicionalan način („guru shishya tradicija”) pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003., kada je preselio u Njemačku, koncertira s poznatim indijskim glazbenicima, surađuje na nekoliko world music projekata i snima glazbu za tri filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u Joga centru Sadhana kao terapeut i svirač table.

Za svoj instrument kaže: “Dok sviram tablu, razgovaram sa dušom slušatelja”.