Koncert: Deva Premal, Miten i Manose u Lisinskom

Meditativno-spiritualni glazbeni umjetnici svjetskog glasa Deva Premal & Miten 15.10. premijerno nastupaju u Lisinskom

DPM_Facebook_Events_Page

 

Renomirani izvođači meditativno-spiritualne glazbe svjetskog glasa Deva Premal & Miten u pratnji nepalskog bansuri majstora Manosea u sklopu svoje svjetske turenje “Songs for the Sangha” održat će koncertni nastup u Zagrebu 15.10.2015. godine u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u organizaciji Prema Vama Centra iz Zagreba.

Devu Premal i Mitena smatra  se utemeljiteljima jednog potpuno novog i jedinstvenog glazbeno-spiritualnog žanra kojeg su pronijeli cijelim svijetom. Spajanje drevnih mantri Indije i Tibeta sa suvremenim glazbenim konceptima već je s objavom prvog albuma Deve i Mitena – The Essence (1999.) njihov glazbeni izričaj učinilo prepoznatljivim. Do sada su objavili  17 studijskih albuma, s milijunskim nakladama, a  gotovo svi glazbeni uratci ovog kazimatičnog dua, posebice posljedni album Mantras for Life (2014.) nalaze se kontinuirano u samom vrhu New Age svjetskih top ljestvica. Njihove se glazbene turneje održavaju u prestižnim koncertnim dvoranama, katedralama i na glazbenim festivalima. Prošlogodišnja koncertna turneja odvela ih je u 24 država svijeta, a u Hrvatskoj će 15.10.2015. sa svojim glazbeno-meditativnim programom „Songs for the Sangha” nastupiti po prvi put u svojoj karijeri.

Deva Premal i Miten upoznali su se 1990. godine u Indiji, izučavajući meditaciju s Oshom, svojim guruom, gdje započinje njihov zajednički put u ljubavi i glazbenoj kreativnosti. Svoj životni poziv, naglašavaju, pronalaze u okupljanjima širom svijeta na kojima s ljudima mogu slaviti glazbu i meditaciju. Valja naglasiti i da je glazba Deve Premal i Mitena postala zvučna podloga za mnoge metode iscjeljivanja 21. stoljeća, bilo da se radi o yogi, pilatesu, šamanskim ceremonijama, masaži, rehabilitaciji, detoksikaciji ili akupunkturi. Uz njih će se hrvatskoj publici predstaviti i Manose, maestro bansuri flaute iz Nepala koji ima iza sebe bogatu solističku karijeru i jedan je od najpoznatijih glazbenih ambasadora svoje domovine, kao i indijske klasične glazbe u SAD-u.

U poklonike glazbenog izričaja Deve Premal i Mitena ubrajaju se brojni svjetski uglednici, mirotovorci i duhovni učitelji koji su o Devi i Mitenu rekli:

„Prelijepa, prelijepa glazba” Njegova Svetost Dalaj Lama

„Čista magija” Eckhart Tolle

„Moj omiljeni album za Yogu“ Cher

„Strastveno i snažno“ Anthony Robbins

Devu Premal i Mitena u Zagreb dovodi Prema Vama centar koji se bavi profesionalnom terapijskom primjenom zvuka drevnih prirodnih instrumenata, kao što su tibetanske zvučne zdjele i gongovi, a u sklopu kojeg djeluje i Peter Hess Akademija i jedina Gong Akademija u Hrvatskoj.

U prodaju je pušteno prvih 150 ulaznica. Kupite ih već sada u sustavu Entrio.hr po posebnoj cijeni od 200 kuna!

VRIJEME ODRŽAVANJA: 15. listopada 2015.

LOKACIJA: Zagreb, Koncertna dvorana “Vatroslav Lisinski”

CIJENE ULAZNICA:  240,00 kn / 280,00 kn / VIP ulaznice 320,00 kn

PRODAJNA MJESTA:

Prema Vama Centar, Ilica 315, Zagreb (Radno vrijeme: Ponedjeljak – Petak: 13:00 – 19:00)

www.entrio.hr

www.lisinski.hr

Za više informacija, njihovu biografiju i glazbu, posjetite:

http://devapremalmiten.com/

Promotivni video za Deva Premal & Miten World tour 2015 „Songs for the Sangha“:  https://www.youtube.com/watch?v=Ft7VYMJgzLE&hd=1

glavna_3 svi-zajedno zajedno