Instruktori

Silvana Leskovar

Prva iskustva s yogom zahvaljujem Jasmini Puljo, jugoslavenskoj balerini i jogini i njenim inspirativnim radionicama koje je 1977. održala u Zagrebu. S Kundalini Yogom prema učenju Yogi Bhajana upoznajem se 2007. Zbog osobnog iskustva i oduševljenja ovim učenjem, 2013. upisujem učiteljski tečaj u Sloveniji, u okviru škole Amrit Nam Samovar, s namjerom da ovo plemenito učenje nastavim i prenosim dalje svim zainteresiranim. Izučavanje Kundalini yoge nastavljam na II stupnju školovanja u okviru KRI (Kundalini Research Institute) programa i redovito pohađam radionice yoge u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sklonost i ljubav prema glazbi u posljednjih desetak godina otkrivaju mi svijet Gongova i tibetanskih zvučnih zdjela i holističku metodu zvukoterapije.

Mogućnosti primjene ovih instrumenata izučavam kontinuirano kod pionira zvukoterapije kao što su; Peter Hess (Njemačka), Don Conreaux (SAD), Mehtab Benton (SAD), Sheila Whitaker (V.B.), Jonathan Goldman (SAD), John Beaulieu (SAD) itd.

U Zagrebu, 2012. pokrećem Peter Hess Akademiju – podružnicu Peter Hess Instituta iz Njemačke, u kojoj vodim edukaciju za profesionalnu i terapijsku primjenu zvuka zvučnih zdjela.

Certificirani sam praktičar Gong terapije i održavam tečajeve osnova sviranja Gonga. 2014. završavam edukaciju za primjenu Gonga u yogi.

U Centru Prema Vama u Zagrebu i drugim gradovima, održavam zvučne kupke i radionice na temu primjene zvuka prirodnih instrumenata i zvukoterapije.

Članstva:

  • Sound Healers Association, USA
  • Europaischen FachVerband Klang- Massage –Therapie”, Njemačka
  • Sound Healing Assotiation, UK

 

Jelena Radošević

Cjeloživotna ljubav i strast prema pokretu i osobnom razvoju dovele su me do trenutka kada vam se s veseljem mogu predstaviti kao vaša certificirana joga učiteljica (RYT200) u PremYoga studiju.

Nakon desetak godina u svijetu plesa i četiri godine istraživanja različitih stilova joge (Joga u svakodnevnom životu, Ashtanga, Vinyasa, Dharma, Yin, Iyengar, Hatha, Hot.. ) imala sam čast i sreću upisati i završiti Poligon za učenje joge – YogaPRO pod vodstvom Sanje Radović i OM joga kolektiva. Temeljno obrazovanje nadopunjujem pohađanjem niza radionica s područja Ashtanga, Iyengar i Yin joge te obogaćujem iskustvom kojeg stičem vođenjem Vinyasa, Hatha, Ashtanga i Mysore satova i radionica.

Na svojim satovima veliku važnost pridajem pravilnom i nježnom izvođenju pokreta i asana kako bi se u što većoj mjeri izbjegle potencijalne ozljede, a maksimalno osjetili učinci svake asane. Volim voditi kreativne, zaigrane satove s naglaskom na osvještavanje komunikacije s vlastitim fizičkim i suptilnim tijelom i uživanje u svakom trenutku i položaju.

Valentina Benc (Tina)

IMG_0945

2003. godine diplomirala sam Radnu Terapiju u Zagrebu, gdje sam se za vrijeme studija rekreativno bavila Jogom u svakodnevnom životu. Nakon pauze od par godina, 2008. počinjem se dublje baviti Ashtanga jogom koju sam sa prekidima prakticirala sve do odlaska u Indiju 2013. gdje sam boravila deset mjeseci.

Putujući kroz razna mjesta, upoznavala sam i prakticirala razne joga stilove i meditacijske prakse (Hatha, Sivananda, Iyengar, Osho meditacije, Goenka vipassana, Tibetanski budizam…) . Na tom putu, kroz iznimno puno najrazličitijih inspiracija, jasno se pokazala velika ljubav izmedju mene i vipassana meditacije i afinitet prema puno sporijim i ‘hladnijim’ jogijskim praksama (Yin, Hatha).

Sve se počelo tako prirodno stapati, a isto tako prirodno došlo je i razumijevanje o sinergiji tjelesnih kretnji (joga asana), mirnog i prihvaćajućeg uma (meditacija) i energetski prilagođene ishrane (ayurveda). U takvoj atmosferi upisala sam i završila Multistyle (Ashtanga, Vinyasa, Yin, Hatha,Sivananda) Yoga TTC te nakon susreta sa Dalai Lamom i tečaj tibetanske masaže.

Nakon Indije odputovala sam na tri mjeseca na Tajland gdje sam, posjećujući razne budistčke hramove, prisustvovala vipassana povlačenjima i završila tečaj tajlandske masaže. Do danas, bila sam na ukupno trinaest meditacijskih povlačenja, u Aziji i Europi.

Nakon povratka u Hrvatsku počela sam asistirati Mislavu Brečiću u organizaciji vipassana povlačenja koje on osobno i vodi, nekoliko puta godišnje. Osim toga, počela sam voditi i tečajeve joge u Apolon centru, a kasnije i u Divya yoga studiju.

Kroz sva ta raznolika iskustva (uključujući i moje zanimanje i razne poslove koje sam radila), osim mene, mijenjala se i moja jogijska praksa. Danas sa prijateljima dijelim Mindful Yin (koji mi je najveća strast ), Hatha i spori Vinyasa stil, a sve sa najiskrenijom namjerom da kroz tijelo naučimo srce da bude mirno prisutno, otvoreno svemu, sa vjerom i suosjećanjem.

 

Kristina Bajza

KRISTINA

Certificirana učiteljica yoge (RYT 200).  Osnovnu obuku završila je u GaiaYoga Školi pod vodstvom Marca Bianca i Sandre Đidare Bianco. Kasnije uči od drugih učitelja kao što su: Snježana Nina Vukas, Maharishi Swami Dev Murti, Jadranko Miklec, Katiza Satya, Sara Granstrom, David Swenson, Duncan Wong, Twee Merrigan, Sonja Rzepski, Kamal Singh, Simon Park, Rolf i Marci Naujokat i dr.

Od 2008. podučava yogu, a kao najbogatije iskustvo u dosadašnjem radu izdvaja vođenje studija u Dubrovniku – Shalabajza od 2010.- 2015.